Parodentose (Parodontitis)

Hvorfor skal jeg have parodontose-behandling?
Personligt tilrettelagt behandling af parodontose har indflydelse på dit generelle helbred. Bakterier i mundhulen kan sprede sig til andre steder i kroppen. Ubehandlet parodontose er mistænkt for at give øget tendens til åreforkalkning og blodpropper. Parodontose er en folkesygdom som rammer ca. 40 % af befolkningen.
Vedligehold af parodontitis er livslang, da denne er afhængig af din immunforsvar, og er påvirket af flere faktorer.
Hvis der er blevet fundet parodontose til den generelle undersøgelse, skal du til en udvidet parodontose undersøgelse efterfølgende, så enkelttandsdiagnostik kan stilles. Sekvensen er således:
1. Besøg (efter almindelig undersøgelse)
- Hvor meget tandkødet har trukket sig
- Hvor dybe dine tandkødslommer er
- Om nogle af tænderne sidder løse
- Blødning og evt. pusflod/betændelse fra tandkødslommerne
2. Besøg (efter endt PUD)
Vi pudser evt. fyldninger med kanter, så vi skaber optimale forhold for rensningen.
Du modtager en udvidet rensning af tænder og tandkødslommer hvor vi fjerner tandplak,tandsten og belægninger på tænderne og fjerner tandsten og bakteriebelægninger fra parodontose-ramte tænders rodoverflader, altså både under og over tandkødet (tandrodsrensning).
Instruktion (IFB) i god mundhygiejne. Vi instruerer i hvordan du foretager god tandhygiejne og i brug af de hjælpemidler, der er bedst egnede i netop dit tilfælde.
Vi fastsætter et indkaldes interval, typisk ligger det på 3-4 måned.
3. Besøg (efter 3-4 måneder)
Vi kontrollerer din parodontose og din mundhygiejne, og foretager vedligeholdende udvidede tandrensninger og tandrodsrensninger efter behov.
I komplicerede tilfælde af parodontose kan der være behov for et kirurgisk indgreb, hvor slimhinden løftes til siden, rødderne renses og betændt væv fjernes. Dette gøres under anvendelse af lokalbedøvelse og er smertefrit.
Parodontosebehandlingen foregår hos din tandplejer.