Paradentose

Paradentose er en folkesygdom som rammer ca 40% af befolkningen, især personer over 40 år. Paradentose giver sjældent symptomer og kan ikke ses med det blotte øje. Lidelsen starter som en betændelse med blødning fra tandkødet og fordybede tandkøds-lommer. Behandles betændelsen ikke, breder den sig til den knogle tænderne er fastgjort i, tænderne løsnes og falder ud.

Normalt er der tale om en langsomt fremadskridende tilstand, men med den rette behandling kan man bevare tænderne i lang tid. Prognosen for paradentose afhænger dog af, hvor tidligt diagnosen stilles og om man får den rette behandling mens tid er. Det vil ofte være nødvendigt med tandrensning/ paradentosebehandling hver 3 mdr. Ligeledes afhænger prognosen af, hvor god man er til at holde tænderne rene. Kan man det, kan de fleste tænder bevares det meste af livet.

Her på klinikken bliver paradentosbehandlingen varetaget af vores tandplejere. Behandlingen består af fjernelse af tandsten og bakteriebelægninger på tænderne og rodoverfladerne. Tandplejerne instruerer i god tandhygiejne og i brug af de hjælpemidler, der er bedst egnede i netop dit tilfælde. Ved mere alvorlige tilfælde kan kirurgisk behandling af paradentosen blive en nødvendighed. Den kirurgiske del af behandlingen udføres Niels.

Ubehandlet parodontose er mistænkt for at give øget tendens til åreforkalkning og blodpropper.

Der frigives bakterier til blodbanen, når tandkødet ikke er sundt og fast. Denne konstante forurening af årerne, øger risikoen for åreforkalkning og blodpropper. Derfor, gå ikke rundt med ubehandlet parodontose og tandkødsbetændelse.

Et besøg hos tandplejeren kan ændre din generelle sundhedstilstand, ved at få diagnosticeret sygdommen tidligt og behandlet den.

Bestil tid her