Implantater - Tænder på 1 dag

Mistede tænder kan erstattes med en kunstig rod – et implantat.

Et implantat er en kunstig skrueformet tandrod fremstillet af titanium. Implantatet indsættes i kæben og vokser derefter fast. Dette tager fra 1 ½ til 3- i sjældnere tilfælde op til 6 måneder.

Langt de fleste mennesker – unge som gamle kan få isat implantater. I mange tilfælde er operationen teknisk meget ligetil, men det kan være nødvendigt at foretage forskellige former for lokal knogleopbygning hvis der ikke er kæbeknogle nok der hvor implantatet skal sættes i. Knogleopbygningen kan være et transplantat af eget knogle, kunstig knogle eller en blanding af begge typer.

Typiske eksempler hvor vi udfører implantatbehandling:

  • Efter ulykker hvor en eller flere tænder mistes.
  • Flere tænder i samme side i samme kæbe mangler, så en bro ikke kan fremstilles.
  • Nabotænderne til den/ de mistede tænder er intakte, så man derfor ikke ønsker at anvende dem til at holde en bro.
  • Man har mistet mange eller alle tænder og ønsker ikke en del- eller helprotese, men i stedet tænder som både sidder fast og ser ud som – og føles som egne tænder.
  • Hvis man har en helprotese som ikke sidder fast, kan implantater med tryklåse fastholde denne.

Kvalitet og sikkerhed:

Der findes mange forskellige typer implantater, men vi anvender udelukkende implantater af fabrikaterne NOBEL BIOCARE eller STRAUMANN, som er meget anerkendte og veldokumenterede systemer som er udviklet og løbende videreudviklet baseret på meget omhyggelige og systematiske forskningsresultater.
Dette giver dig som patient den størst mulige sikkerhed for, at det er det absolut bedst mulige produkt som indopereres i dit kæbeben.

Garanti og langtidsholdbarhed:

De fleste implantater har en meget lang holdbarhed. Undersøgelser dokumenterer at 95- 97 % af implantaterne under optimale betingelser stadig holder efter 10 år. Det vil i praksis sige at rigtigt mange implantater holder nærmest livslangt.
Er du alligevel uheldig og mister et implantat uforskyldt og har du overholdt de foreskrevne kontrolbesøg yder vi sammen med Nobel Biocare og Straumann i de fleste tilfælde en garanti, hvor du får erstattet det mistede implantat.

Nye fastsiddende tænder på 1 dag

I samarbejde med klinisk tandtekniker Heidi Wulff, www.heidiwulff.dk, kan vi tilbyde fremstilling af fastsiddende tænder på kun 1 dag efter det såkaldte ‘ ALL-ON-FOUR’ princip:

Denne behandling kan være aktuel hvis du har:

  • et resttandsæt med- eller uden delprotese, som er for dårligt til at kunne repareres, eller
  • en dårligt fungerende helprotese.

Efter en grundig forundersøgelse og behandlingsplanlægning møder du på klinikken om morgenen på den aftalte dag hvor vi først fjerner dit resttandsæt. Derefter indsætter vi 4 stk implantater i kæbebenet.
Heidi Wulff fremstiller herefter en midlertidig plastbro, som vi monterer på de fastsiddende implantater i løbet af eftermiddagen,og du har nu fastsiddende tænder i munden!

HELE BEHANDLINGEN UDFØRES HER I HUSET og du skal derfor på intet tidspunkt fungere uden tænder eller vise dig uden tænder!

Ventetiden tilbringer du her i huset hvor du kan se TV, høre radio, læse eller måske vil du arbejde på en medbragt bærbar PC.

Da vi har tandlæger og tandtekniker samt laboratorium i samme hus er dette et behandlingstilbud, som kun få klinikker kan tilbyde.

Efter en kontrol- og ophelingsperiode på ca. 3 måneder fremstiller og indsætter vi den endelige fastsiddende bro, og behandlingen er nu færdig.

Om denne type behandling er mulig afhænger bl. a. af kæbebenets kvalitet og mængde, din almene sundhedstilstand mv.

Ring og få en tid til konsultation og vurdering af dine muligheder hvis du er interesseret i denne type behandling.

Bestil tid her